Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne trgovine www.fridolina.si in pravni pouk so pripravljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

 

Svetujemo vam, da pred uporabo spletne trgovine natančno preberete pogoje poslovanja. Podjetje IDEA309 d.o.o. – lastnik spletne trgovine www.fridolina.si – si pridržuje pravico do spremembe pogojev v spletni trgovini www.fridolina.si kadarkoli. Vse spremembe so za kupce zavezujoče.

NAKUP

PRODAJNA POGODBA

Prodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Po zaključku nakupa boste prek e-pošte prejeli potrditev o sprejemu naročila z vsemi podrobnostmi o vašem naročilu. Pogodba bo shranjena v pisni obliki v poslovni enoti podjetja IDEA309 d.o.o. Kupci imajo možnost, da po predhodnem dogovoru s podjetjem pogodbo na sedežu podjetja tudi vidijo.

 

Spletni obrazec za oddajo naročila je trenutno še v angleškem jeziku. Možnost oddaje naročila v slovenskem jeziku bomo vzpostavili takoj, ko nam bo ponudnik sistema za spletno trgovino to omogočil. V primeru težav nam naročilo lahko pošljete tudi prek elektronske pošte.

CENE

Cene v spletni trgovini www.fridolina.si so v valuti EUR in vključujejo 22 %  oz. 5 % DDV (davek na dodano vrednost) - odvisno od stopnje DDV, ki velja za izbran artikel. Cene veljajo s spodaj navedenimi načini plačila in pod navedenimi pogoji. Cene se lahko kadarkoli spremenijo brez predhodnega obvestila uporabnikov spletne trgovine, vendar pa so dokončne v trenutku plačila. Vrednost DDV-ja in strošek poštnine sta razvidna v nakupovalni košarici, še preden zaključite naročilo.

PLAČILO

Naročilo lahko plačate po predračunu, ki vam ga izda podjetje IDEA309 d.o.o. in sicer na transakcijski račun številka SI56 10100-0048350227, odprt pri Banki Koper. Naročeno blago vam bomo dostavili po prejetju nakazila na račun podjetja.


Naročilo lahko plačate tudi s Paypalom. V tem primeru je strošek poštnine vedno prištet k ceni.

 

Pomembno: zalogo naročenih izdelkov prihranimo 24 ur od izdaje predračuna, kasneje ne moremo zagotoviti, da bodo naročeni artikli še na voljo.

DOSTAVA

Naročene artikle boste prejeli v roku 3-4 delovnih dni od plačila naročila. Strošek dostave znaša za vsa naročila 4,00 EUR. V izrednih primerih lahko na željo kupca pošljemo artikle tudi na način plačila "po povzetju", vendar znaša v tem primeru strošek dostave 5,00 EUR (vključena dodatna provizija/storitev Pošte Slovenije). Naročene artikle bo dostavila Pošta Slovenije kot blagovno pismo oz. paket s podpisom (prejemnik podpiše prejem pošiljke). Pri naročilu nad 80,00 EUR je strošek dostave brezplačen. V primeru dobave vele-prodajnih naročil obračunamo stroške pošiljanja po ceniku Pošte Slovenije + DDV.

 

V primeru, da kupec naročila ne prevzame, lahko naročilo pošljemo ponovno, vendar pod pogojem, da kupec v naprej poravna stroške vračanja pošiljke 4,00 EUR in stroške vnovičnega pošiljanja 4,00 EUR, skupaj 8,00 EUR.

 

Če kupec tudi pri drugem pošiljanju naročila ne prevzame, lahko naročene artikle prevzame na sedežu podjetja, kjer jih hranimo 3 mesece oz. 90 dni od datuma naročila. Po tem obdobju ne moremo več zagotoviti artiklov iz naročila. 

 

Če je kupec naročilo plačal in izbral način dostave "osebni prevzem", naročene artikle hranimo 3 mesece oz. 90 dni od datuma naročila. Po tem obdobju ne moremo več zagotoviti artiklov iz naročila.

PRIJAVA POŠKODOVANIH POŠILJK

V primeru, da je pošiljka fizično poškodovana, v njej manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri Pošti Slovenije. To storite tako, da pošiljko odnesete na najbližjo pošto v enakem stanju, kot ste jo prejeli (ne da bi karkoli dodali ali odstranili) ter izpolnite reklamacijski zapisnik. Skupaj s Pošto Slovenije bomo poskrbeli, da bo reklamacije rešena v najkrajšem možnem času. Če je pošiljka (embalaža) vidno poškodovana, lahko dostavljavcu že pri prevzemu zavrnete prevzem pošiljke.

UPORABA IZDELKOV

Podjetje IDEA309 d.o.o. ne prevzema nikakršne odgovornosti, v kolikor bi zaradi neprimerne uporabe artiklov prišlo do morebitnih poškodb artiklov in jih kot takih tudi žal ne bomo mogli sprejeti v reklamacijo.

REKLAMACIJE

Kupci se zavezujejo, da po prejemu blaga naročeno natančno pregledajo. V primeru poškodovanega artikla imajo čas, da ga v roku 10 dni v originalni, nepoškodovani embalaži vrnejo (pred tem pa po elektronski pošti pošljejo pisno informacijo, da želijo nakup reklamirati). Stroške poštnine v tem primeru krije podjetje IDEA309 d.o.o. Zavezujemo se, da bomo vsako pošiljko pred pošiljanjem natančno pregledali, preverili ustreznost artikla, vendar pa vam bomo, v kolikor bi kljub vsemu prišlo do kakšnih nepravilnosti, v roku 7 dni od prejema vrnjene pošiljke z vaše strani napako odpravili, artikel zamenjali ali vam ponudili drug artikel oziroma vračilo plačane kupnine, če tega artikla ne bi bilo več na zalogi. Če bomo ocenili, da je napaka nastala zaradi nepravilne uporabe artikla, vam reklamacije žal ne bomo mogli upoštevati. V tem primeru vas bomo tudi bremenili za stroške poštnine.

 

V primeru reklamacij ali vprašanj se obrnite na nas prek kontaktnih podatkov.

VRAČILO

Kupec lahko odstopi od pogodbe v 15 dneh od dneva, ko je prejel blago. Kupec mora pisno sporočiti odstop od pogodbe in sicer na kontaktni e-naslov info[@]idea309.com. Sporočilo je pravočasno, če je poštna pošiljka oz. elektronsko sporočilo oddano v roku. Kupec lahko vrne blago - nepoškodovano in v nespremenjeni količini (razen če kupec ni kriv, da je blago uničeno, pokvarjeno ali izgubljeno) - v 30 dneh po odstopu od pogodbe. Blago mora biti vrnjeno v originalni embalaži. Vračilo uporabljenih artiklov ni možna. Vračila uporabljenih valjarjev oz. žigov za testo / obarvanih žigov za papir / zloženih darilnih škatlic niso možna. Prodajalec najkasneje v 14 dneh po prejemu vrnjenega blaga vrne že opravljena plačila. Stroške pošiljanja (vračanja) nosi kupec sam.

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Če želite opraviti nakup, potrebujemo poleg vašega imena tudi vaš naslov, elektronski naslov in telefonsko številko. To nam omogoča, da zagotovimo nemoten proces končne izvedbe vašega naročila in da vas lahko obvestimo o morebitnih spremembah ob naročilu. Z nakupom v spletni trgovini www.fridolina.si dovoljujete podjetju IDEA309 d.o.o. hranjenje vaših osebnih podatkov, obdelavo in uporabo pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev v skladu z veljavnimi predpisi. V praksi dopuščamo možnost, da vaše podatke občasno uporabimo le zato, da vas lahko obvestimo o pomembnejših spremembah, novih storitvah in posebnih ponudbah na naših spletnih straneh, za katere z gotovostjo trdimo, da za vas predstavljajo pomembne informacije. Osebni podatki, na katere se nanaša ta politika zasebnosti, so vsi podatki, s katerimi vas lahko prepoznamo, prek katerih vas lahko kontaktiramo. Ti podatki so ime in priimek, naslov elektronske pošte, poštni naslov, telefonska številka in morebitni drugi povezani osebni podatki. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani tretjim in nepooblaščenim osebam, oz. bodo razkriti zgolj ob izpolnjenih pogojih iz ZVOP-1. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega informacijskega sistema oz. elektronske naprave.

 

Na podlagi zahteve kupca ga ponudnik nemudoma obvesti - pisno in v skladu z veljavnimi predpisi - kateri osebni podatki so bili zbrani med kupčevim obiskom spletne strani Fridolina.

 

Navedene podatke lahko ponudnik  obdeluje za lastne potrebe do preklica privolitve z zahtevo za odstranitev osebnih podatkov iz baze, sicer pa le toliko časa, kolikor je nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili podatki zbrani, tj. 10 let za kupce Fridoline, 3 mesece za udeležence nagradnih iger, 10 let za zmagovalce nagradnih iger ter do odjave uporabnika na e-novice, oziroma dokler upravljavec ne preneha s svojo dejavnostjo na trgu. V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik na zahtevo možnost vpogleda in ažuriranja podatkov v bazi podatkov.   

 

ODGOVORNOST

Vsak uporabnik odgovarja za resničnost in točnost osebnih podatkov, ki nam jih posreduje. Strogo prepovedano je naročanje blaga ali storitev z uporabo tujega imena ali uporaba osebnih podatkov tretjih oseb.

 

Spletna trgovina www.fridolina.si lahko vsebuje tudi povezave na druge spletne strani, na katerih nima vpliva na vsebino in delovanje. Politika zasebnosti teh strani se lahko od naše razlikuje, zato IDEA309 d.o.o. ne odgovarja za njihovo politiko ravnanja z osebnimi podatki.

SPREMEMBE POLITIKE ZASEBNOSTI

Politiko zasebnosti lahko občasno tudi posodobimo.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Podjetje IDEA309 d.o.o. se v spletni trgovini trudi zagotavljati vse informacije točne in aktualne, vendar pa lahko kljub temu pride do hitrih sprememb podatkov o cenah, lastnostih artiklov, roku dobave in ostalih informacij, ki jih morda pravočasno ne bi uspeli popraviti. V tem primeru bo podjetje kupca o vseh morebitnih spremembah obvestilo in mu omogočilo preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Ne izključujemo možnost napak pri vnosu.

AVTORSKE PRAVICE IN PRAVNO OBVESTILO

Vse uporabljene fotografije, grafike, logotipi, besedila in vsi sestavni deli spletne strani so last podjetja IDEA309 d.o.o. oz. je podjetje IDEA309 d.o.o. za njih in njihovo uporabo dobilo dovoljenje. Kakršnakoli uporaba materialov brez pisnega dovoljenja podjetja IDEA309 d.o.o. ni dovoljena. Podjetje IDEA309 d.o.o. ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na straneh. Vse informacije na spletnih straneh se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. IDEA309 d.o.o. tudi ne sprejema odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi neposredno ali posredno nastala zaradi uporabe, nepravilnega delovanja in/ali nedostopnosti teh spletnih strani. V primeru sklicevanja ali povezovanja teh spletnih strani z drugimi, ki so v lasti ali upravljanju tretjih oseb, IDEA309 d.o.o. ne prevzema odgovornosti za vsebino ali pravilnost delovanja teh spletnih strani.

PIŠKOTKI (COOKIES)

UPORABA PIŠKOTKOV

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave, s katerimi uporabniki spletnih strani dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki jih uporabniki spletnih strani uporabljajo pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik spletne strani – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

 

Čemu piškoti služijo?

• za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani se obiskovalcem prilagodi prikaz vsebine glede na pretekle obiske

• za shranjevanje izbire pri ustvarjanju ožjega izbora naprav in ponudbe ter njihove primerjave

• na delih spletnih mest, kjer je potrebna prijava, uporabnika spletne strani ohranimo prijavljenega

• za prepoznavanje naprave (računalnik, tablica, mobitel), ki omogoča prilagajanje prikaza vsebine uporabnikovi napravi

• za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani

• za delovanje določenih storitev so nujni (npr. spletne banke, spletne trgovine in druge oblike e-poslovanja ...)

 

Spletna stran Fridolina uporablja več piškotkov:

Nujno potrebni piškoti:

So ključni in brez njih stran ne bo delovala, kot bi morala. Nastavijo se, ko uporabnik spletne strani odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršno koli interakcijo s spletno stranjo (dodajanje v košarico, nakup, registracija). Za te piškotke ni treba dobiti uporabnikove privolitve in jih ni mogoče izklopiti.

 

Funkcionalni piškoti:

Z njimi analiziramo promet na strani, da lahko izboljšamo uporabniško izkušnjo. Z uporabo spletne strani se uporabnik spletne strani strinja z namestitvijo na njegov računalnik, naloženi so takoj ob obisku spletne strani.

- Google Analitika

 

Performančni piškoti:

Piškoti naših partnerjev, ki se naložijo ob nadaljevanju uporabe spletnega mesta in skrbijo za izboljšanje uporabniške izkušnje uporabnikov spletne strani in zagotavljanje vsebine, ki obiskovalce našega spletnega mesta zanima.

- Facebook, Youtube, Pinterest

Podatki o podjetju:

Idea309 d.o.o.

Naziv podjetja: IDEA309, oblikovanje, trgovina in svetovanje, d.o.o.

Kratki naziv podjetja: IDEA309 d.o.o.

Sedež podjetja: Volčji Potok 12a, 1235 Radomlje

Elektronski naslov: info[@]idea309.com, www.idea309.com

Telefonski kontakt: 041 454 714 / 031 316 016

Matična številka: 3763994000

Davčna številka: SI29841178

Davčni zavezanec: DA

 

TRR: Banka Koper

Številka: 10100-0048350227

SWIFT (BIC): BA KO SI 2X

IBAN: SI56 1010 0004 8350 227

 

Podjetje IDEA309 d.o.o. je vpisano v sodni register na Okrožnem sodišču v Ljubljani pod številko vpisa 2010/24489. Osnovni kapital 7.500 EUR.

 

Družba je registrirana na Okrožnem sodišču v Ljubljani pod št. 2010/24489