Politika zasebnosti

VARSTVO PODATKOV

Spletna trgovina Fridolina zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani se izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kodirajo z 256 bitnim ključem, še preden zapustijo vaš brskalnik, in se na strežnik ponudnika (Jimdo) prenašajo v zaščiteni obliki. Sistem tako preprečuje prestrezanje osebnih podatkov, poslanih v spletno trgovino.

 

V podjetju IDEA309 d.o.o. zelo resno jemljemo varstvo vaših osebnih podatkov in strogo spoštujemo pravila Zakona o varstvu podatkov. Na tej spletni strani zbiramo osebne podatke samo, če je to tehnično potrebno. V nobenem primeru podatkov, ki jih zbiramo, ne prodajamo ali posredujemo tretjim osebam za druge namene.

 

S tem pojasnilom vam omogočamo pregled nad tem, kako zagotavljamo to varstvo in katere vrste podatkov zbiramo za posamezne namene.

Obdelava podatkov, namenjenih uporabi

Ko dostopate na naše spletno mesto, se samodejno zabeležijo naslednji tehnični podatki: vrsta spletnega brskalnika, operacijski sistem, ki ga uporabljate, ime domene vašega ponudnika internetnih storitev in podobne informacije. Pri tem gre izključno za informacije, ki ne omogočajo nobenih zaključkov o vas samih in po katerih vas nikakor ni mogoče identificirati. Tako zbiranje in hranjenje podatkov je namenjeno analiziranju vedenja kupcev na spletni strani in ga lahko kadarkoli zavrnete z učinkom za naprej.

Obdelava osebnih podatkov

Če vas na obrazcu za nakup oziroma kontakt na naši spletni strani prosimo za osebne podatke, kot so ime, priimek, naslov, spletni naslov in telefonska številka, za te podatke veljajo posebni predpisi in jih lahko pridobimo le z vašo predhodno privolitvijo. V tem smislu vaše podatke uporabljamo izključno zato, opravimo postopek nakupa oziroma da odgovorimo na vaša vprašanja in predloge. Podatkov ne posredujemo nikomur. Pošti Slovenije posredujemo le podatke, ki so nujni za dostavo pošiljke (ime in priimek ter naslov). Svojo privolitev lahko kadarkoli pisno umaknete, pri čemer preklic učinkuje za naprej.

Uporaba vtičnikov družbenih omrežij

Facebook

 

Naša spletna mesta uporabljajo funkcijo za deljenje vsebin ("vtičnike") iz družbenega omrežja Facebook.com, ki ga upravlja Facebook Inc., Palo Alto, USA ("Facebook"). Vtičniki so označeni z logotipom Facebook.

 

Ko obiščete naša spletna mesta, bodo vtičniki na začetku onemogočeni. Aktivirate jih sami s klikom na gumb. Z aktivacijo se vzpostavi povezava s Facebookom, hkrati pa se potrdi vaša privolitev glede prenosa vaših podatkov Facebooku. Če ste prijavljeni v Facebook, lahko Facebook vaš obisk poveže z vašim uporabniškim računom. Če pritisnete ustrezen gumb, vaš brskalnik ustrezne podatke prenese neposredno na Facebook, kjer se obdelajo.

 

Za informacije o obsegu in namenu zbiranja podatkov, Facebookovi nadaljnji obdelavi in uporabi teh podatkov ter pravicah in nastavitvah, ki jih lahko nastavite za zaščito svoje zasebnosti, preberite Facebookovo izjavo o varstvu podatkov.

 

Če ne želite, da Facebook prek našega spletnega mesta zbira podatke o vas, se pred obiskom našega spletnega mesta odjavite iz Facebooka.

 

 

YouTube

 

Naše spletno mesto občasno uporablja video platformo YouTube, ki jo upravlja YouTube LLC, 901 Cherry Ave. San Bruno, CA 94066, USA. YouTube je platforma, ki omogoča predvajanje avdio in video datotek.

 

Ko na našem spletnem mestu naložite stran, vgrajen YouTubov predvajalnik vzpostavi povezavo z YouTubom, da zagotovi tehničen prenos video ali avdio datoteke. Ko je vzpostavljena povezava z YouTubom, se podatki prenesejo na YouTube.

 

Za informacije o obsegu in namenu zbiranja podatkov, nadaljnji obdelavi in uporabi podatkov s strani podjetja Youtube, vaših pravicah in nastavitvah, ki jih lahko nastavite za zaščito svoje zasebnosti, si oglejte YouTubovo izjavo o varstvu podatkov.

 

 

Uporaba ponudnika seznamov "MailChimp"

 

Za pošiljanje naših e-novic uporabljamo "MailChimp", platformo za pošiljanje elektronskih novic, ki jo upravlja ameriški ponudnik Rocket Science Group, LLC, 675 Ponce De Leon Ave NE #5000, Atlanta, GA 30308, ZDA. Elektronski naslovi prejemnikov naših novic in drugi podatki, zajeti v tej izjavi, so shranjeni na strežnikih MailChimp v ZDA. MailChimp v našem imenu uporablja te podatke za pošiljanje in analizo e-novic. Poleg tega, kot trdi MailChimp, se lahko ti podatki uporabijo za optimizacijo oziroma izboljšanje lastnih storitev ponudnika, npr. za tehnično optimizacijo pošiljanja in predstavitve e-novic ali pa iz gospodarskih razlogov, z namenom ugotavljanja, iz katerih držav so prejemniki. MailChimp podatkov prejemnikov naših e-novic ne uporablja, da bi stopil v stik z njimi osebno ali da bi njihove informacije posredoval tretjim osebam.

 

Zaupamo v zanesljivost ponudnika MailChimp, njihovo informacijsko tehnologijo in varnost podatkov. Ponudnik MailChimp je certificiran v okviru "zasebnostnega ščita" med EU in ZDA, zato je dolžan upoštevati zahteve EU na področju varstva podatkov. Poleg tega smo z MailChimp sklenili "Sporazum o obdelavi podatkov". S tem sporazumom se je ponudnik MailChimp zavezal, da bo varoval podatke naših uporabnikov, jih obdeloval izključno v skladu s predpisi o varstvu podatkov in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Politiko o varstvu podatkov ponudnika MailChimp si lahko ogledate tukaj.

 

 

Google Analytics

 

To spletno mesto uporablja Google Analytics, storitev za spletne analize v lasti družbe Google Inc. ("Google"). Storitev Google Analytics uporablja t.i. "piškotke", besedilne datoteke, ki se shranijo v vaš računalnik in omogočajo analizo vaše uporabe spletnega mesta. Informacije, ki jih zberejo piškotki o vaši uporabi tega spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), se prenesejo v enega od Googlovih strežnikov v ZDA in tam shranijo. Če na tem spletnem mestu omogočite anonimizacijo naslova IP, pa Google vaš naslov IP znotraj držav članic EU ali v drugih državah, ki sopodpisnice Sporazuma o Evropskem gospodarskem prostoru, predhodno skrajša.

 

Le izjemoma se na Googlov strežnik v ZDA prenese popoln IP-naslov in se skrajša tam. V imenu upravljavca tega spletnega mesta bo družba Google te informacije uporabila za oceno vaše uporabe spletnega mesta, ustvarjanje poročil o dejavnostih na spletnem mestu ter zagotavljanje dodatnih storitev za upravljavce spletnega mesta, povezanih z uporabo spletnega mesta in interneta. Naslov IP, ki ga vaš brskalnik posreduje storitvi Google Analytics, ne bo povezan z nobenimi drugimi podatki pri družbi Google.

 

 

Zavrnitev storitve Google Analytics

 

Uporabo piškotkov lahko preprečite z ustrezno nastavitvijo brskalnika, vendar vas pri tem opozarjamo, da v tem primeru morda ne boste mogli uporabljati vseh funkcij tega spletnega mesta. Poleg tega lahko preprečite tudi zbiranje podatkov, ki jih ustvari piškotek, ali podatkov, povezanih z vašo uporabo spletnega mesta (vključno z vašim naslovom IP), ali preprečite, da bi družba Google te podatke obdelala, tako da prenesete in namestite vtičnik brskalnika, ki je na voljo na naslednji povezavi (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de). Podrobnejše informacije o tem najdete na http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de ali https://www.google.com/analytics/learn/privacy.html (Splošne informacije o storitvi Google Analytics in varstvu podatkov). Opozarjamo vas, da je bil na tem spletnem mestu Google Analytics dodatno opremljen s kodo "_anonymizeIp()", ki zagotavlja anonimno beleženje naslovov IP (t. i. IP maskiranje).

E-novice

Na naše e-novice se lahko naročite na našem spletnem mestu. Osebni podatki, ki jih boste pri tem posredovali, bodo obdelani izključno v ta namen. Z e-novicami vas obveščamo o naših novostih, akcijah in popustih. V ta namen uporabljamo t. i. "Double-Opt-In" oz. dvojno potrditev prijave (naročnine). To pomeni, da boste na predloženi elektronski naslov prejeli sporočilo z zahtevo po potrditvi vaše privolitve. Podatki se ne prenašajo. E-novice boste prejeli šele, ko boste posredovali svojo privolitev. Svojo privolitev lahko kadar koli umaknete tako, da pišete na elektronski naslov info(@)idea309.com. Umik učinkuje za naprej.

 

Na novičke se lahko prijaviš TUKAJ.

Vaše pravice

Upravičeni ste, da prejmete informacije o podatkih, ki jih shranjujemo o vas, njihovem izvoru in prejemnikih ter o namenu njihove hrambe.

 

Prav tako imate pravico do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, ki smo jih zbrali in ki so lahko tudi nepopolni, nepravilni ali zastareli. Vedno zagotovimo, da se vaši podatki obdelujejo samo na podlagi pooblastila, skladno z osnovno uredbo o varstvu podatkov. Osebni podatki se izbrišejo, če prekličete svojo privolitev, če njihova obdelava ni več potrebna za izpolnitev prvotnega namena ali če so bili osebni podatki obdelani nezakonito.

 

Če želite, da prenehamo uporabljati vaše osebne podatke ali da jih izbrišemo, nam pišite na info(@)idea309.com ali izpolnite kontaktni obrazec , da bomo lahko ustrezno ukrepali. Prekinitev oziroma izbris ne velja za podatke, nujno potrebne za obdelavo naročil ali komercialne namene. V primeru preklica vam žal ne bomo mogli zagotoviti prilagojenih storitev, saj te temeljijo na uporabi podatkov o strankah.

 

Poleg tega imate pravico prejemati svoje podatke v strukturirani, aktualni in strojno berljivi obliki ter jih posredovati tretji osebi.

 

Če menite, da smo kršili veljavne predpise o varstvu podatkov, nam lahko pišete na info(@)idea309.com.

 

Prav tako se imate pravico pritožiti nadzornemu organu.

 

Za zaščito vaše zasebnosti in varnosti bomo pred posredovanjem informacij po pošti oziroma pred izvedbo ustreznih popravkov ali izbrisa izvedli razumne ukrepe za preverjanje vaše identitete.

KONTAKT

Za obdelavo osebnih podatkov za namene tega spletnega mesta je pristojno podjetje IDEA309.com, Vaška pot 46, 1235 Radomlje.

 

Vaše zaupanje nam veliko pomeni, zato vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja glede obdelave vaših osebnih podatkov. Če imate vprašanja, na katera vam v tej izjavi o varstvu podatkov nismo odgovorili, ali če želite podrobnejše informacije o določeni zadevi, se lahko kadarkoli obrnete na info(@)idea309.com.